17.000 handtekeningen tegen onnodig psychisch lijden - Alja Zorg en Wonen
Er zijn bijna 17.000 handtekeningen verzameld tegen onnodig psychisch lijden vanwege de steeds grotere problemen rondom het op tijd passende psychische hulp krijgen.
petitie, zorg,
17249
post-template-default,single,single-post,postid-17249,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

17.000 handtekeningen tegen onnodig psychisch lijden

Er zijn bijna 17.000 handtekeningen verzameld tegen onnodig psychisch lijden vanwege de steeds grotere problemen rondom het op tijd passende psychische hulp krijgen.

 

MIND heeft dinsdag 16 januari 16.579 handtekeningen aan de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid Welzijn Sport van de Tweede Kamer aangeboden. Met al deze handtekeningen konden zij een krachtig signaal afgeven aan de nieuwe Tweede Kamerleden: pas nú het zorgstelsel aan om de toegang tot zorg en steun voor mensen met psychische klachten te verbeteren.

Luistertip: In de NPO1 radio-programma Vroeg van dinsdag 16 januari 2024 legt MIND adjunct-directeur Simone Melis helder uit waarom MIND de petitie is gestart en wat onze boodschap aan de politiek is.

De petitie werd in de hal van de Tweede Kamer in ontvangst genomen door Fleur Agema (PVV) als voorzitter van de commissie, en de Tweede Kamerleden Westerveld (PvdA-GroenLinks), Bikker (CU), Van der Plas (BBB), Faith Bruyning (NSC), Sarah Dobbe (SP), Marijke Synhaeve (D66), Jacqueline van den Hil (VVD), Ines Kostic (Partij van de Dieren) en Diederik van Dijk (SGP).  

MIND blijft zich natuurlijk inzetten voor psychische gezondheid in Nederland. Uw steun is voor iedereen die met psychische zorg te maken krijgt heel belangrijk en dit wordt enorm gewaardeerd!

Wilt u meer doen voor de mentale gezondheid? Steun MIND in het verbeteren van de psychische gezondheid in Nederland.

Doneer hier

 

Bron: Wij zijn MIND