Missie

Visie


Het VOF-zorgbedrijf is opgericht door Marjon Bal-Burger (1977) en Leon Bal (1965) in 2014.

Missie Alja Zorg en Wonen: augustus 2019


Wie zijn wij?

Alja Zorg en Wonen levert zorg aan alle mensen die vastlopen op één of meerdere levensdomeinen. Alja Zorg en Wonen is een bedrijf dat per definitie verbindend wil zijn.

Alja Zorg en Wonen wil een platform zijn voor (kleine) zelfstandige zorgondernemingen die met elkaar samenwerken, elkaar versterken en vernieuwende zorg en begeleiding durft te bieden. Daarbij moet de klant centraal staan in de werkwijze. Alja Zorg en Wonen vindt het belangrijk één adres te zijn voor kwalitatief hoogwaardige zorg en begeleiding voor zowel Jeugd als WMO 18+, maar ook te kunnen werken binnen de ZVW en WLZ zodat de klant niet onnodig hoeft te wisselen bij de begeleiding. De focus wordt gelegd op het terugwinnen van zelfstandigheid.


Welke normen en waarden hebben we?

Behulpzaam, Passie, Betrouwbaar, Gezondheid en Respect.


Wat is ons bestaansrecht?

Veel mensen kunnen ondersteuning en begeleiding gebruiken.

Wat ons betreft zo lang als het moet en zo kort als mogelijk is.


Visie Alja Zorg en Wonen voor de periode van 2018-2023:


Wat willen we bereiken?

De basis van een gezond en gelukkig leven is dat een mens dit leven zelf mag vormgeven. De eigenheid en autonomie zijn daarbij heel belangrijk. We helpen de zelfredzaamheid te verhogen door onze klanten te coachen en te begeleiden. We nemen daarbij het netwerk van de klant als uitgangspunt. De ZZP-expert heeft een contract via Alja Zorg en Wonen maar werkt zelfstandig vanuit zijn/haar eigen bedrijf.


Met onze visie willen we de komende vijf jaar aan de slag gaan. We willen Alja Zorg en Wonen door ontwikkelen tot een volwaardig zorgbedrijf in de regio. We willen een betrouwbare contractpartner zijn voor de gemeenten en de zorgverzekeraars. We willen begeleiding bieden via de WMO 18+ en Jeugd. We willen zorg bieden via zorgverzekeraars of via de WLZ. In 2023 willen we samenwerken met de gemeenten Utrecht, Gouda, Reeuwijk-Bodegraven, Woerden. Oudewater, Montfoort, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Rivierenland.


Wat zijn onze kernwaarden?

Deskundigheid, Creativiteit, Ondersteunend, Lef en Integriteit.