Missie & Visie - Alja Zorg en Wonen
Alja Zorg en Wonen levert zorg aan alle mensen die vastlopen op één of meerdere levensdomeinen. Alja Zorg en Wonen is een bedrijf dat per definitie verbindend wil zijn.
missie, visie, strategie, kernwaarden
16689
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16689,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

MISSIE & VISIE

MISSIE

WIE WE ZIJN

Alja Zorg en Wonen levert zorg aan alle mensen die vastlopen op één of meerdere levensdomeinen. Alja Zorg en Wonen is een bedrijf dat per definitie verbindend wil zijn.

 

Alja Zorg en Wonen wil een platform zijn voor (kleine) zelfstandige zorgondernemingen die met elkaar samenwerken, elkaar versterken en vernieuwende zorg en begeleiding durft te bieden. Daarbij moet de klant centraal staan in de werkwijze. Alja Zorg en Wonen vindt het belangrijk één adres te zijn voor kwalitatief hoogwaardige zorg en begeleiding voor zowel Jeugd als WMO 18+, maar ook te kunnen werken binnen de ZVW en WLZ zodat de klant niet onnodig hoeft te wisselen bij de begeleiding. De focus wordt gelegd op het terugwinnen van zelfstandigheid.

Ons Bestaansrecht

Veel mensen kunnen ondersteuning en begeleiding gebruiken.

Wat ons betreft zo kort als het kan en zo lang als nodig is…

VISIE

WAT WE WILLEN BEREIKEN

De basis van een gezond en gelukkig leven is dat een mens dit leven zelf mag vormgeven. De eigenheid en autonomie zijn daarbij heel belangrijk. We helpen de zelfredzaamheid te verhogen door onze klanten te coachen en te begeleiden. We nemen daarbij het netwerk van de klant als uitgangspunt. De ZZP-expert heeft een contract via Alja Zorg en Wonen maar werkt zelfstandig vanuit zijn/haar eigen bedrijf.

 

Met onze visie willen we de komende vijf jaar aan de slag gaan. We willen Alja Zorg en Wonen door ontwikkelen tot een volwaardig zorgbedrijf in de regio. We willen een betrouwbare contractpartner zijn voor de gemeenten en de zorgverzekeraars. We willen begeleiding bieden via de WMO 18+ en Jeugd. We willen zorg bieden via zorgverzekeraars of via de WLZ. In 2023 willen we samenwerken met de gemeenten Utrecht, Gouda, Reeuwijk-Bodegraven, Woerden. Oudewater, Montfoort, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Rivierenland.

DE VIJF A’s

AANWEZIG

We zijn echt bij de klanten in huis. We zijn present. We komen onze afspraken na. We zorgen ervoor dat we aanspreekbaar en benaderbaar zijn voor de klanten zelf maar ook voor de instanties waarmee deze te maken hebben.

AVONTUUR

We gaan met de klanten het avontuur aan waar dit ook heen mag leiden. We staan naast de klant en we hebben als doel de zelfredzaamheid van de klant te vergroten. Dit pad leidt soms langs moeilijk onbegaanbare paden. Maar Alja Zorg en Wonen zal niet wijken. Wij houden vol!!!

ACTIEF

We zijn altijd bezig met de klant, naast de klant, voor de klant. Alja Zorg en Wonen gaat niet afwachten maar zal ook pro-actief zijn met de klant. Door deze houding durven wij ons motto te presenteren. “Zo kort als het kan en zo lang als nodig is.” Hierdoor hebben we vaker minder lange trajecten en minder dure trajecten.

AANDACHT

Alja Zorg en Wonen kijkt goed naar alle betrokkenen. Alles wat aandacht krijgt groeit. Iedereen die aandacht krijgt groeit. We geven vooral aandacht aan het totale proces. Met de ZRM (zelfredzaamheidmatrix) hebben we alle levensdomeinen goed in beeld.

AUTHENTIEK

De experts van Alja Zorg en Wonen willen authentiek zijn en blijven. Juist door die eigenheid en echtheid komen we dicht bij onze klanten. Maar ook onze klant mag authentiek zijn en blijven. Ieder mens heeft het recht trouw te zijn aan zichzelf. Dit bevordert wel de reis naar (meer) zelfstandigheid.

Aanbevelen

Een zesde A kan zijn dat we proberen zo naar tevredenheid te werken van klanten, netwerk en opdrachtgevers dat zij ons willen aanbevelen bij anderen. Dat betekent dat we het werk goed hebben gedaan. Dat zal altijd ons streven zijn. Daarop zijn wij ook aanspreekbaar.

Heeft u interesse in onze diensten? Neem contact met ons op via het contactformulier.