Overbruggingszorg - Alja Zorg en Wonen
Overbruggingszorg slaat van oudsher op de situatie dat een verzekerde een indicatie voor verblijf heeft, en die ook wil verzilveren, maar er geen passend zorgaanbod beschikbaar is. De term overbruggingszorg wordt inmiddels ook gebruikt voor andere transitieperioden tussen de aanvraag van een indicatie en de levering van passende zorg.
17145
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17145,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

WAT IS OVERBRUGGINGSZORG

De term overbruggingszorg slaat van oudsher op de situatie dat een verzekerde een indicatie voor verblijf heeft, en die ook wil verzilveren, maar er geen passend zorgaanbod beschikbaar is. De term overbruggingszorg wordt inmiddels ook gebruikt voor andere transitieperioden tussen de aanvraag van een indicatie en de levering van passende zorg.

 

Zie voor meer informatie Zorginstituut Nederland

WAT IS ONS AANBOD

GGZ begeleiding en praktische ondersteuning. Dat kan in de vorm van een luisterend oor zijn, zonder een oordeel, dat kan al veel helpen om iemand zijn hart te laten luchten waarbij iemand niet direct een oordeel heeft of er emotionele reacties komen van mensen zoals onbegrip of angst wat een ander met de vertrouwelijke informatie gaat doen. De ingezette expert onderzoekt met de klant wat er aan de hand is en beslissen samen wat een eerste stap kan zijn om structuur aan te brengen in de soms overweldigende problemen die iemand op zijn bord kan hebben.

Met de Zelfredzaamheidsmatrix (ZRM) brengen we in kaart op welke domeinen iemand ondersteuning nodig heeft en wenst. Het is namelijk niet gezegd dat iemand hulp wíl op alle gebieden, dat vindt altijd plaats in overleg met de klant waar er aan gewerkt gaat worden. Wel bewaken we als zorgprofessionals de veilige wegen van het zorgdomein zoals deze beschreven zijn in de jeugdwet en Wvggz.

 

Het kan voorkomen dat een behandeling niet meer nodig is na de aandacht van een casemanger en/of ambulant begeleider. Mocht dat wel nodig zijn er is plek bij een behandelaar dan kan de expert ook aanblijven en ondersteunend bieden in de praktische uitvoering van de behandeling.

Zo kort als het kan en zo lang als nodig is…
alja zorg en wonen

Tarieven

Binnen de overbruggingszorg is het mogelijk om via ZIN of via een PGB zorg te betalen. De tarieven welke we hanteren zijn te vinden op de website van de betreffende gemeenten. Wij werken veelal met codes individuele begeleiding midden en/of zwaar.

Wachttijden

Alja Zorg en Wonen BV kent geen wachtlijst. Binnen ons team van experts weten we wat we kunnen bieden, maar in het geval we extra mensen nodig hebben, werven we gericht hierop. Als er minder hulpvragen zijn, dan hebben onze ZZP-ers ook andere opdrachtgevers waar ze van waarde zijn. Door dit proces wekelijks goed te monitoren vanuit ons management, hebben we al 10 jaar geen wachtlijsten.