De tarieven van ALJA Zorg zijn overzichtelijk weergegeven.
De tarieven worden vastgesteld door de gemeenten. De centrale inkoop voor de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronden Venen, Woerden, Montfoort en Oudewater loopt via Inkoop Utrecht-west. Ieder jaar worden de tarieven opnieuw vastgesteld. Voor het intakegesprek en het opstellen van een voorlopig plan van aanpak brengen wij geen kosten in rekening. Alja Zorg en Wonen ziet dat als onze investering van tijd en aandacht.
tarief, tarieven, kosten, prijs, offerte, prijsopgave
16800
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16800,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

TARIEVEN BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Voor het intakegesprek en het opstellen van een voorlopig plan van aanpak brengen wij geen kosten in rekening. Alja Zorg en Wonen ziet dat als onze investering van tijd en aandacht.

DE TARIEVEN ZIJN ALS VOLGT

Jeugd

 • Tarief midden 72,60 euro per uur
 • Tarief zwaar 87,60 euro per uur

 

WMO (18 plus)

 • Tarief midden 61,20 euro per uur
 • Tarief zwaar 67,80 euro per uur

Welke hulp kan ik thuis krijgen van de gemeente vanuit de Wmo?

Wie maatschappelijke ondersteuning nodig heeft, kan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Officieel heet deze wet Wmo 2015. De gemeente onderzoekt met u welke ondersteuning u nodig heeft. Dat kan een maatwerkvoorziening of een algemene voorziening zijn. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie, zoals aanpassingen in uw woning. Een algemene voorziening staat open voor iedereen.

Welke voorziening voor ondersteuning thuis

Bent u onvoldoende zelfredzaam of kunt u niet goed meedoen in de maatschappij? En kan uw netwerk ook niet bijdragen? Dan biedt de gemeente ondersteuning. In de wet staat niet wat voor soort voorziening dit moet zijn. Dat kan een algemene voorziening of een maatwerkvoorziening zijn. In een onderzoek (meestal een gesprek) stelt de gemeente met u vast wat u nodig heeft. Voor sommige voorzieningen geldt een eigen bijdrage.

MAATWERKVOORZIENING

Een maatwerkvoorziening is geen medische hulp. Voorbeelden van maatwerkvoorzieningen zijn:

 

 • Vervoersvoorziening.
 • Vervoer in de regio (voor mensen die slecht ter been zijn en niet met het openbaar vervoer kunnen reizen).
 • Individuele begeleiding.
 • Beschermde woonplek.
 • Dagbesteding op maat.
 • Aanpassingen in de woning (bijvoorbeeld een traplift of een verhoogd toilet).
 • Rolstoel (een rolstoel krijgt u alleen via de Wmo als u deze voor langere tijd nodig heeft. Voor hulpmiddelen voor tijdelijk gebruik kunt u contact opnemen met de thuiszorgwinkel, het thuiszorguitleenmagazijn of uw zorgverzekeraar).
 • Respijtzorg.
 • Ondersteuning van mantelzorgers.
 • Huishoudelijke hulp (zoals hulp bij het opruimen, schoonmaken en ramen zemen).
 • Persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura.

Komt u in aanmerking voor hulp uit de Wmo?

Dan zijn er 2 mogelijkheden om de ondersteuning te regelen:

Persoonsgebonden budget (pgb)

U kunt zelf ondersteuning inkopen met een PGB bij wie u wilt. Met een PGB kunt u ook onder andere een andere rolstoel of scootmobiel kopen dan de standaardmodellen van de gemeente. Uw gemeente kan u vertellen hoe u een PGB aanvraagt.

 

Zorg in natura

U kunt er ook voor kiezen om het regelwerk aan de gemeente over te laten. De gemeente regelt dan bijvoorbeeld wat voor soort rolstoel u krijgt of wie u helpt in de huishouding. Dit heet: ‘zorg in natura’.

 

Bron: www.rijksoverheid.nl

Zo kort als het kan en zo lang als nodig is…
alja zorg en wonen

WAAR WIJ VOOR STAAN

Heeft u interesse in onze diensten? Neem contact met ons op via het contactformulier.